Kabel

- Partner-netwerk heeft verbinding met de meeste kabelexploitanten en kan uit hun gehele assortiment de beste verbindingen voor u samenstellen.

De (coax)kabel heeft in Nederland geografisch een hele sterke dekking en kan een meer dan uitstekend (backup) alternatief zijn op de DSL infrastructuur van partijen als KPN. De meeste kabelexploitanten (Ziggo, UPC, etc.) bieden aantrekkelijke totaalpakketten. Nadeel van de kabel is dat er beperkte vrijheid van alternatieve dienstenaanbieders bestaat.

De kabel levert abonnementen met veel hogere snelheden dan ADSL én komt over het algemeen veel dichter in de buurt van de beloofde snelheid. Op het kabel netwerk leveren we op dit moment overal internet tot wel 500 Mbit/s voor zakelijke klanten. Ruim voldoende voor intensief internetgebruik. Als het nodig is, verhogen we probleemloos de internetsnelheid. Tijdens testen hebben we al snelheden bereikt van meer dan 4,7 Gbit/s (4700 Mbit/s). Een recent onderzoek door TNO toonde zelfs aan dat ons netwerk wat snelheid betreft kan groeien tot 10 Gbit/s. Dat is ruim 60 keer sneller dan we nu al leveren.

De snelheid van ADSL is gemiddeld de helft van wat de ADSL-aanbieder belooft. Dat komt onder andere omdat de snelheid bij ADSL afneemt naarmate je verder van de wijkcentrale woont. Een aantal partijen biedt ook televisie via ADSL: IPTV. Bij de snelste ADSL-abonnementen gaat de bandbreedte die nodig is voor IPTV af van de bandbreedte voor internet. TV-kijken heeft dus in dat geval invloed op de snelheid die je ervaart bij het internetten. Bij kabel zijn televisie en internet gescheiden en speelt dat probleem niet.